HockeyNews
PLUS

Färjestadsbackarna missar säsongsstarten – och läget för Linus Johansson

(23852) Mikael Wikstrand Linus Johansson Joel Nyström
Bildbyrån

Publicerad: 27 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Färjestad riskerar att få klara sig utan tre guldbackar i starten av Champions Hockey League och i SHL.
Däremot hoppas svenska mästarna att lagkaptenen Linus Johansson stannar.

Tidigare den här veckan hölls CHL-lottningen i VM-staden Tammerfors. Färjestads assisterande coach Thomas Rhodin var på plats när hans lag fick Villach, Straubing och polska Comarch Cracovia från Krakow i sin grupp. Men när Champions Hockey League inleds i början av september kommer Färjestad inte att ha med backarna Joel Nyström, Jens Westin eller Mikael Wikstrand, som alla tre är skadade. Westin är borta på obestämd tid efter problem med hjärnskakningar.

– Joel Nyström har opererat en fot, men kommer att bli helt återställd. Han kommer att vara tillbaka i början av säsongen och kanske missar lite i starten. Där är jag inte oroligt, säger Thomas Rhodin till HockeyNews.se.

Backkuggen Mikael Wikstrand har opererats efter att ha drabbats av en knäskada redan i den tredje SM-kvartsfinalen mot Skellefteå. Efter det spelade Wikstrand bara sporadiskt med kortare inhopp i slutspelet.

LÄS MERCHL-grupperna är lottade – mästarna Rögle får ungerskt motstånd

– Mikael Wikstrand hade en värre skada än vad vi hade trott. Där får vi se hur fort det går. (Gustav) Rydahl hade en lite liknande skada och kom tillbaka ganska snabbt, men det är tydligen svårt att jämföra. Det kan ta tid. Det är en ganska lång rehabilitering och man pratar om upp till sex månader. Den är tuff, säger Rhodin.

Färjestad har också blivit av med backstjärnan Jesse Virtanen och centrarna Rydahl (NY Rangers) och Jacob de la Rose, som är på väg till Schweiz.

– Vi tappar ett gäng duktiga spelare också så det är en utmaning. (Rickard) Wallin (sportdirektören) har nog fullt upp, hehe.

Ändå måste vara roligt att bygga ifrån ett läge där ni är svenska mästare?

– Det känns det som, absolut! Allt blir mycket lättare. Sedan vill man ha så bra lag som möjligt. Och det förutsätter jag, att vi kommer att få ett bra lag. Men det är tunga pjäser vi tappar, så är det.

Har Linus Johansson bestämt sig för att stanna?

– Det låter som det. Jag har inte hört något annat. Det hade varit tungt… Men det får vi hoppas, säger Thomas Rhodin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!